БАРФ КАЛКУЛАТОР

Дневното меню БАРФ храна за вашия любимец се определя в зависимост от неговата активност, възраст и тегло. Разбира се, индивидуалните нужди на кучето или котката трябва да бъдат съобразени, затова имайте предвид, че стойността, която получавате от калкулатора е ориентировъчна. 

Можете да ползвате БАРФ калкулатора, за да определите средния прием на ден на вашия любимец, но наблюдавайте реакциите на вашето куче или котка и променете дажбата при необходимост. 

При нужда от допълнителна информация или консултация за храненето спрямо особеностите на физическото здраве на кучето или котката, се свържете с нас или се допитайте до ветеринарен лекар.

За консултация се свържете с нас на телефон:
 
+359 876 644 414         [email protected]

Въведи данните на своя домашен любимец:

Избери куче/котка

ВъзрастТегло

kg

Дневна активностОбщо правило за дажбата БАРФ храна с цел поддържане на идеалното телесно тегло на кучето е между 2-3% от идеалното телесно тегло на възрастно куче на ден. Всички препоръки за хранене се основават на теглото и възрастта на кучето.

За кучета с тренировъчен режим и спортни амбиции калкулацията е различна и индивидуална. Консултирайте се с ветеринар, за да постигате поставените цели.

Ето и един пример:
Бруно е здраво възрастно куче, което тежи 30 кг. Това е неговото идеално тегло и теглото, което искате да поддържа. За да целта, той ще изисква между 2-4% от телесното си тегло на ден. В случая на Бруно това са 600-900 гр. храна на ден. Повечето кучета ще изискват долната граница, а някои - горната.

Препоръчваме да започнете от 2-3% и да наблюдавате теглото на кучето, като увеличавате или намалявате количеството сурова храна, която се дава според нуждите. Ако имате куче с наднормено или поднормено тегло, тогава количеството храна, която се дава, може да се коригира според нуждите. Следете внимателно теглото на любимеца, за да можете да коригирате порциите според нуждите.

Не забравяйте, че метаболизмът на всяко куче или котка е различен, както често и техните хранителни нужди. Храненето трябва да бъде съобразено с индивидуалните им нужди. Ръководствата за хранене могат да бъдат полезни, но те са ориентировъчни.

Сравнение на продукти
Нашият онлайн магазин използва така наречените „Бисквитки“ Научете повече за нашата политика за поверителност и нашата политика за Бисквитки