БАРФ диетата може да върши чудеса!

Да – BARF може да подобри живота на вашия домашен любимец!
Не сте сигурни дали трябва да положите усилия, за да научите и да започнете да давате BARF диетата на своите домашни любимци? При преминав към диетата BARF настъпват промени. Някои са фини, а други явно очевидни. Някои се появяват почти веднага. Другите могат да отнемат месеци или дори години. Някои може да отнемат редица поколения. Всички те ще включват подобрения в здравето.
Позволете ми да ви насърчим да прочетете следния абзаци на ползите за здраве. Надявам се, че списъкът с подобренията ще действа като основно насърчение за всеки собственик на домашни любимци, който смята преминаването към BARF.
Една от първите промени, наблюдавани във вашия домашен любимец, ще бъде нова жажда за живот. Младите и активни кучета развиват невероятно увеличаване на издръжливостта. По-старите домашни любимци се превръщат магически в по-млади животни, които вече не намират наокол о интерес към заобикалящата ги среда. Те отново започват да ходят на разходки, да играят с топка и да се включват в семейните занимания.
Котките показват, че всички тези черти се връщат, но по много по-фин начин.
Ще видите регулиране на телесната маса.
Вашият домашен любимец ще загуби нежелана мазнина и ще спечели натрупа мускулна маса. Това ще направи вашия домашен любимец да изглежда по-добре, ще увеличи скоростта на метаболизма му, ще повиши нивата на неговата активност и ще увеличи продължителността на здравословния му живот. При кучетата ефектът ще бъде по-бърз, ако комбинирате диетата BARF с някакво нормално разумно упражнение. Котките е се упражняват сами, разбира се.
Много проблеми със зъбите изчезват.
Това е още една особеност на домашния любимец, хранен с BARF, която бързо става очевидна. Вашият домашен любимец ще има много подобрен дъх. Зъбният камък ще изчезне и ще бъде заменен от чисти блестящи зъби. Всички, без да е необходимо да посещавате зъболекар за домашни любимци или да миете зъбите им. Това означава големи спестявания от ветеринарни сметки, намалена нужда от токсични анестетици и най-доброто от тях – уста, която вече не разпространява вътрешно бактерии и отрови. Уста, която е много по-малка опастна – за човешкото семейство, но най-важното – за собственика му!

Много проблеми с кожата ще изчезнат.
Когато постоянните проблеми с кожата изведнъж изчезнат и посещенията на ветеринарен лекар, медикаментозни измивания, антибиотици и кортизонови таблетки вече не са необходими, това трябва да означава нещо. Трудно е да пренебрегнете дълбоко оцветената, блестяща, гъста и здрава козина, която е заместила опадала, вяла и лоша структура на козината на вашия домашен любимец. Ако не видите това, може би вашият ветеринарен лекар или някой от приятелите ви ще го посочи!
Проблемни и болни уши отново стават здрави
Проблемите с ушите, които са на възраст, изведнъж изчезват. Това не е изненадващо. БАРФ диетата нормализира и укрепва имунната система. Тъй като BARF съдържа добър баланс на незаменими мастни киселини и други имунни нормализиращи и укрепващи хранителни вещества, тя намалява възпалителните състояния и се сбогува с широк спектър от инфекциозни процеси. Представете си колко добре ще се чувства вашият домашен любимец с безпроблемни уши!
Проблемите с аналните жлези изчезват
Това отразява подобреното здраве на имунната система и забележителната разлика, която костното хранене прави при производството на твърди изпражнения, които са от съществено значение за нормалното изпразване на аналния сак. Мисля, че ще се насладите на това, че нямате постоянно миришещо куче или неспокойна котка. Да, котките също могат да развият болест на аналния сак.
Артритът изчезва.
След няколко седмици до месеци можете да очаквате да видите много по-голяма мобилност на вашия домашен любимец. Това е част от причината, поради която много по-възрастни домашни любимци имат нов начин на живот, когато преминат към BARF. Може да откриете, че вече не е нужно да купувате тези ужасно скъпи хапчета за артрит с непрекъснато съществуващата опасност от странични ефекти. Седмичното пътуване до акупунктуриста може да се превърне в минало. Още по-добри резултати при този проблем ще видите, когато BARF е подходящо модифициран чрез добавяне на здравословни масла и антиоксидантни витамини, увеличаване на зелени листни зеленчуци и премахване на червени меса.
Инконтиненцията (изпускането на урина) изчезва.
Не сто процента , но достатъчно често, за да ни питаме защо. Тъй като инконтиненцията често реагира на хормонално лечение, неговото изчезване, когато започнем да храним BARF, е добър показател за хормоналните способности на BARF за балансиране.
Подобрен воден баланс.
Това е интригуващо подобрение. Отчасти се свързва с хидратиращия ефект на диетата BARF и отчасти с понижените нива на инсулин, породени от минималните нива на нишесте и захар в BARF. Това, което ще забележите, е, че вашият домашен любимец, хранен с BARF, има много по-малка нужда от купата с вода. С течение на времето чрез различни механизми диетата BARF ще предотврати образуването на кристали и камъни в урината на кучета и котки. Освен това допринася по съществен начин за здравето на бъбреците. Бъбречната недостатъчност е основна причина за смърт при съвременните домашни любимци.
Много хора които хранят с BARF съобщават за изчезването на синдрома на “сухо око”
Това е един от многобройните проблеми, които „неразбираемо“ се изчистват при преминаване на домашен любимец към BARF. Връщането на сълзите може да бъде незабавно или може да отнеме месеци. Няма обяснение за това извън очевидния нормализиращ ефект на BARF върху телата на нашите домашни любимци.
Устойчивост на вътрешни и външни паразити ескалира
Прекрасен ефект от диетата BARF е повишената устойчивост, която нашите домашни любимци имат както срещу бълхи, така и срещу „червеи“ или чревни паразити. След като започнете да храните BARF, почти сте сигурни, че ще харчите по-малко пари за лечение на червеи и бълхи. Това не само намалява напрежението върху паричният баланс, но също така означава, че ще има по-малко напрежение върху системата за детоксикация на нашите домашни любимци. Това е още един пример за забележителното влияние на диетата BARF върху имунната система на нашите домашни любимци.
Очаквайте ортопедичните състояния при младите кучета да изчезнат
Ако сте развъдчик на кучета и бихте искали да видите проблеми като дисплазия на бедрата и лактите да изчезнат от вашата развъдна програма, нека ви предложа да разгледате сериозно диетата BARF като начина, по който отглеждате младите си кучета. BARF има нормализиращ ефект върху растежа на костите. Това едва ли е изненадващо, тъй като BARF диетата е еволюционната диета на кучетата.
Изчезващ диабет
Поради ниските нива на разтворими въглехидрати в диетата на BARF, не е изненада, че домашните любимци, хранени с BARF, рядко развиват диабет. Домашните любимци, които вече са диабетици, при преминаване към BARF диета обикновено изискват много по-малко инсулин. Котките, зависими от инсулин, често стават напълно нормални, след като започнат да ядат БАРФ.
Репродуктивните проблеми изчезват
Не всички репродуктивни проблеми ще изчезнат в едно поколение. Въпреки това, в продължение на три или четири поколения, постоянното хранене с BARF ще бъде възнаградено със значително намалени репродуктивни проблеми, включително повишено здраве и плодовитост на кучетата, раждания без помощ, блестящо производство на мляко и много по-голяма жизнеспособност на потомството.

BARFers отчитат невероятни подобрения в поведението!
Кучетата, които се хранят с диетата BARF, са много по-спокойни, по-лесно обучени и по-малко податливи на хаотично и непредсказуемо поведение. Много дресиращи кучета и бихевиористи отказват да се справят с всяко куче, което не е преминало към здравословна диета за сурова храна. Обикновено се наблюдават домашни любимци, хранени с изкуствена храна, за да покажат поведение, което прави паралел, който проявяват деца с нарушение на дефицита на вниманието и хиперактивност. Когато тези домашни любимци преминават към диетата BARF, подобрението на темперамента често се наблюдава в рамките на дни. Днес много кучета живеят щастливо със семействата си, които са живяли в страх поради агресивни и опасно непредвидими поведенчески модели. Животът им се преобрази, когато преминаха в BARF.
Диетата BARF намалява въздействието на редица дегенеративни заболявания
Домашните любимци, които се хранят с еволюционна диета, живеят много по-дълго от себеподобните си, хранени с гранули, и са по-малко склонни да развият рак или някое от другите дегенеративни заболявания, които пораждат съвременните домашни любимци.
Собствениците на домашни любимци, които превключват по-възрастните си домашни любимци на BARF, обикновено откриват каквото и да е дегенеративно заболяване, което домашният им любимец е развил, изведнъж става по-малък проблем.
Това е постоянна констатация през годините. Ако собствениците са готови да променят допълнително диетата BARF, за да отговарят на конкретния процес на заболяване при домашния си любимец, ползата става още по-голяма. Тази добра новина важи за много форми на рак. През годините BARF диетата има голям успех с ремисии на много тумори, включително тумори на мастоцити, млечни тумори и лимфоми.
Не се съмнявам, че с течение на времето, тъй като все повече собственици на домашни любимци приемат диетата BARF за своя домашен любимец с рак, ще запишем ремисии на по-широк спектър от тумори.
В този момент много от вас ще питат …
„Как мога да съм сигурен, че моят домашен любимец е способен да яде диета със сурова храна?“
За отговора на този въпрос, очаквайте скоро в следващата ни тема …..

източник: The Barf Diet by dr. Ian Billnghurst B.V.Sc.(Hons), B.Sc.Agr.,Dip.Ed