Най-добрите съвети, които ще ви помогнат да имате Весел Великден с вашите кучета и котки.


От Сю Армстронг MA VetMB VETMFHom CertlAVH MRCVS RSHom


Това е едно от най-хубавото време в годината, пълно с ярки цветове и зеленина, пролетни цветя и истинска топлина, идваща от слънцето за пореден път, за да се почувстваме по-добре всички. Великденското време носи и някои специфични опасности за нашите кучета и за съжаление почти винаги означава допълнителна работа за ветеринарните лекари!
 
Цветя
Тези красиви растения са прекрасни за гледане, но не трябва да се ядат от вашето куче (или котка), тъй като могат да бъдат силно токсични. Обърнете специално внимание, когато цветята овяхнат и решите да ги изхвърлите, за да замените с летни растения, тъй като е лесно да ги оставите на разположение, за да бъдете объркани за страхотна оформена играчка и дъвчене! Дори водата във ваза с нарциси може да причини разстройство на червата, а лалетата могат да причинят локално дразнене в устата, болест и диария. Бъдете особено внимателни с цветните аранжировки, съдържащи лилии, ако имате котки. Те са силно токсични за котките и за съжаление често са привлечени от сладкия нектар в тях.
 
Човешки лакомства
Супермаркетите са пълни с хлебчета с кръстчета и козунаци, които са изкушаващи лакомства за нас хората, но са опасни за кучетата, тъй като са пълни със сушени плодове. Стафидите могат да бъдат силно токсични за кучетата и могат да доведат до остра бъбречна недостатъчност. Симптомите могат да отнемат 1-2 дни и могат да включват летаргия, липса на апетит, болест, диария и повишена жажда. Потърсете помощ рано, ако вашето куче яде храни, съдържащи такива, за да избегне сериозни здравословни проблеми.
 
Шоколад, не !!!
Великденските яйца, шоколадови зайчета и други шоколадови ннеща са най-голямата опасност от всички. Те са изкушаващи лакомства за кучета и особено когато всички са изправили крака след похапване на великденския обяд или когато смятат, че е време да се включат в борбата с яйца! Всяка година има случаи на отравяне с шоколад в практиката и понякога с добавената радост на големи количества погълнато цветно фолио, което може да образува чуждо тяло и да причини още повече поразия. Шоколадът съдържа теобромин, който е стимулант като кофеин и токсичен за кучетата. Симптомите включват бързо сърце, неравномерен пулс, възбуда, потрепване, тремор, диария, припадъци. Това може да бъде достатъчно сериозно, за да причини смърт, така че всеки от тези симптоми трябва да се приема сериозно, особено при малки или много млади кучета. Бързото лечение може да спаси живота.
 
Варено месо и кости
Ако правите прекрасен печен обяд на Великден, моля, не давайте на кучето си сварения меса или кости от стави. Варените кости стават чупливи и остри, които са опасни за вашето куче и котка и много по-трудно могат да ги усвоят. Хранителните кости за кучета са неносещите кости на плячковидни животни и винаги трябва да се дават сурови. Ние можем да осигурим всички здрави кости и храна, от които вашето куче се нуждае, за да направи Великден щастлив, докато се наслаждавате на вашия, без да пътувате до ветеринарите!


 

Ако искате вашите домашни любимци да се насладят на някое великденско забавление, тогава защо да не ги почерпите с богатата гама от вкусни лакомства и менюта за Pet Valley за котки и кучета. Месни хапки от Патешко, Пилешко и Рибните Tail Swingers, натурални заешки и телешки изсушени уши от Bone Barf, натурални бисквити и сурови менюта oт Кучешка Пекарна са част от нашата гама здравословна храна. 

 
Честит, здравословен и забавен Великден за всички от Pet Valley💚