Преход към B.A.R.F.
Преход от суха храна, консерви или готвена храна към

B.A.R.F.

Начало

Започвайки храненето с B.A.R.F. Вие избирате идеалната храна за Вашето куче и котка, която се основава на начина, по който техните предци са се хранели, когато са живеели в природата. В природата те са хващали плячката си и са я изяждали цяла. Ядейки например своята плячка, те са изяждали месото й, костите, стомаха и следователно храната, която е консумирал, т.е. плодовете и зеленчуците. Начинът, по който тогава са се хранели, е бил идеално балансиран за техния организъм, с високо съдържание на протеини, ниско съдържание на въглехидрати и високо съдържание на вода.

Цели

Към това се стреми и храната B.A.R.F., която е избрала компанията Pet Valley. Тя е приготвена от сурово прясно месо, кости, плодове и зеленчуци с високо качество, без консерванти, химически добавки за вкус и без допълнителна обработка, която отнема хранителната стойност на храната. Тази храна има за цел да даде на нашите кучета и котки, точно това, от което се нуждае тяхното тяло, за да растат правилно и да бъдат здрави, щастливи, радостни и ние, които се грижим за тях да сме напълно уверени, че сме избрали най-доброто за тях.

Съвети

Осъществявайки прехода към храната B.A.R.F. на Pet Valley, никога не забравяйте, че сте избрали най-добрата храна, която ще осигури на Вашия домашен любимец дълголетие без здравословни проблеми.
Разбира се, всяка промяна в храната може да създаде някои трудности. В случая на B.A.R.F. обаче, тъй като кучето и котката по природа ядат сурова храна, голяма част от прехода се осъществява без никакъв проблем. Така че не се притеснявайте, всичко ще се развие по най-добрия начин. Но дори и да се натъкнете на евентуални проблеми, свързани с индивидулни особености на животните, повишена чувствителност или напреднала възраст, които затрудняват промяната на храната, ние ви даваме инструкции, които ще направят прехода по-плавен, за да се избегнат всякакви проблеми.
Така че, за да осигурите плавен преход към новия хранителен режим с B.A.R.F. на Pet Valley, е важно да следвате един от следните предложени методи.

1. БЪРЗ ПРЕХОД

Препоръчва се за подрастващи кученца, кучета и котки, които са здрави, имат добра имунна система и нямат проблеми със стомаха. Той е лесен и бърз и е този, който обикновено се избира.

Започнете, като направите 18-24 часа гладуване на Вашите възрастни домашни любимци и пропуснете вечерята на малките кученца, за да се даде възможност на организма да изхвърли токсините и да бъде готов да приеме новата храна.

На следващия ден можете да дадете от нашата храна.

2. ПОСТЕПЕНЕН ПРЕХОД

Препоръчва се за кучета или котки, с чувствителност на стомаха към внезапни промени в храната и нарушена храносмилателна система поради преработените храни. При този преходен метод суровата храна трябва да се дава постепенно, за да се избегнат стомашни проблеми или симптоми на интензивна детоксикация.

ДЕН 1-ви


Направете 18-24 часа гладуване на Вашия домашен любимец, за да се даде възможност на организма да изхвърли токсините и да бъде готов да приеме новата храна.

ДЕН 2-ри


Започнете с 10% храна B.A.R.F. и 90% от предишната храна.

** Тъй като времето за храносмилане е различно за обработените храни и за суровата храна (смилането на суровата храна става значително по-бързо от смилането на преработените храни), предлагаме да разделите храната и сутрин да давате старата храна, а вечер – суровата.

ДЕН 3-ти – 10-ти


За следващите 8 дни всеки ден увеличавайте суровата храна с 10% като съответно намалявате старата храна.

ДЕН 11-ти


На единадесетия ден трябва да се хранят само с B.A.R.F.