Полезни съвети

НАПРАВЕТЕ ДИЕТАТА НА ВАШИЯТ ЛЮБИМЕЦ ПО-ДОБРА, КАТО ДОБАВИТЕ ЗЕЛЕНО ШКЕМБЕ – СУПЕР ХРАНА, КОЯТО ВАШЕТО КУЧЕ ИЛИ КОТЕ ЩЕ ОБИКНЕ ОТ ПЪРВИЯТ ПЪТ.

Полезни съвети

Детоксикация

Трябва да сте наясно, че процесът на детоксикация може да предизвика временни симптоми като повръщане или диария, поради тази причина не се прилага гладуване при стари кучета и котки със здравословни проблеми или когато приемат лекарства.

Размразяване

Размразете храната от предната вечер винаги в хладилника (не директно на стайна температура). Повече внимание е необходимо особено през летните месеци.

След размразяване може да се съхранява в хладилник до 3 дни. Да не се замразява отново.

Хранене от ръка

Ако Вашето куче или котка показват нежелание да ядат новата си храна, в началото може да им дадете да ядат от ръката Ви.

В началото

Препоръчва се във всеки случай при първите 2 – 3 хранения с B.A.R.F. храната да бъде много добре размразена или леко сварена (в малко вода, леко да се затопли, да не се приготвя никога в микровълнова фурна, защото протеините се разрушават и много хранителни вещества се губят), за да е по-достъпна за Вашия домашен любимец. Храната, която давате на вашето куче, не трябва да е нито студена, нито гореща, защото в противен случай обременява стомаха му.

Преход

За прехода към храненето с B.A.R.F. се препоръчва бялото месо. Затова предлагаме за начало вкус на пиле, който може постепенно, при желание, да бъде заменен с други вкусове, по-богати на протеини.

Без лакомства

По време на прехода препоръчваме да не им давате лакомства, за да запазят апетита си за основното хранене.

Добавки

Ако видите, че Вашето куче не яде от храната B.A.R.F., можете само за първите 2-3 пъти, да добавите много малко количество чесън, за да бъде по-привлекателна на вкус. Кучетата го обожават! Или да давате от супер храната за кучета и котки 

Увереност

Покажете ентусиазма си за новата им диета, тъй като както знаете, за тях е важно да усетят увереността на Вашия избор.

Преход от суха храна

В случай, че преходът се прави от суха храна, организмът на кучето и котката ще премине през фаза на детоксикация, тъй като дълго време е хранен с преработен продукт. В този случай, може да има усложнения, които не трябва да ви плашат, защото могат да бъдат само от полза на домашния Ви любимец.

Обикновено в този случай на преход ще забележите, че Вашият домашен любимец ще пие значително по-малко вода. Не се притеснявайте, това е така, защото вече получава влагата, от която се нуждае, чрез храната си. Това е пример за балансирано хранене.

Също така ще видите разлика в изпражненията. Те ще бъдат по-малко, по-стегнати и по-бели. Това не само не бива да Ви притеснява, но трябва да Ви радва, тъй като показва здравословността на храната, която се усвоява в по-голямата си част от организма, като напълно покрива нуждите му.

Запомнете!

Важното е да не се обезсърчавате, преходът може да отнеме малко повече време за някои кучета и вероятно, за някои котки, тъй като те са по-трудно реагират на промените. Това, от което имате нужда, е вяра в избора Ви и търпение, така както всички родители, които обичат децата си и се грижат за тях.

Така че, търпение, постоянство и вяра, че правите най-доброто. Ползите са толкова големи, че наистина си струва да опитате.

Ние сме до Вас за всякакъв съвет или помощ, ако имате нужда. Свържете се с нас на 00359 878788414, защото в семейството на Pet Valley личният контакт е много важен.