Биологично подходяща сурова храна

Защо B.A.R.F
За хранитеПредимства
Биологично подходяща сурова храна

Зaщо B.A.R.F.

Eстествено хранене за кучето и котката

B.A.R.F., едно естествено хранене за кучето и котката, съставена от сурово месо, кости, пюрирани зеленчуци (плодове, фини масла и билки).

Най-известният защитник на този метод е австралийският ветеринар д-р Иън Билингхърст, който представя BARF в книгата си „Дайте кокал на кучето си”.

Здравето, правилното функциониране на имунната система и качеството на живот на кучето и котката ни зависят в най-голяма степен от тяхното правилно, качествено и естествено хранене.

Домашните ни любимци стават все по-болни и продължителността на живота им намалява все повече и повече. При някои породи продължителност на живота от 7-8 години е вече нормална.

По-добра от готвена храна

Тезата, че готвената храна се разгражда по-лесно от кучето и котката е неправилна. При термичната обработка на храната се унищожават и губят ценни ензими и други съставки, от които непременно те имат нужда за храносмилане и за поддържане на неговото здраве. Така термичната обработка намалява хранителните стойности на храната.

В храните се добавят консерванти, те могат да възпрепятстват развитието на червените кръвни телца и усвояването на глюкозата. Много от тях са недопустими за използване при приготвяне на храни за хора, понеже се счита, че допринасят за появата на рак. Мастните киселини Омега 3 почти винаги липсват в храните, понеже не могат да бъдат консервирани за продължително време.

Тъй като витамините, минералите, ензимите и аминокиселините в храните се разграждат при термичната обработка, се добавят химически препарати, които е невъзможно да се усвоят винаги от кучето и котката и със сигурност нямат същата стойност, както естествените.

Употребата на готвени или термично обработени храни, които съдържат консерванти, оцветители, сол, химически препарати, подобрители на вкуса и др, може да предизвика у нашето куче и котка различни болести и заболявания, като затлъстяване, нефропатии, проблеми с черния дроб, захарен диабет, панкреатит, алергии, стомашни и чревни нарушения, нарушения в развитието на костната система, проблеми при възпроизводството, рак, увреждания на имунната система и др.

По-добра от сухата храна

Със сигурност е лесно решение човек да отвори чувал суха храна и да не мисли изобщо повече за тяхното хранене.

Високото съдържание на зърнени храни в кучешката храна и котешката храна поражда у домашните ни любимци различни проблеми. Поради липсата на правилно съотношение на месо не се екскретират достатъчно сокове в стомаха. По този начин не се убиват бактериите и неправилната ферментация има като резултат диария, завъртане на стомаха и паразитози. Панкреасът е свръхнатоварен с производството на ензими за разграждането на зърнените храни, тъй като при термичната обработка на храната тези ензими са разрушени и червата на кучето и котката не са „приспособени” да разграждат големи количества зърнени храни.

В най-добрия случай те изглеждат привидно здрави, но винаги е налице рискът от сериозно заболяване.

ПОДОБРЯВАНЕ ФУНКЦИЯТА НА ОРГАНИЗМА

При хранене със сухи храни или готвено имунната система е безсилна, панкреасът не функционира правилно, зъбите се покриват със зъбен камък.

Ако вашето куче и котка се хранят със сурова диета със сигурност тялото им ще произвежда необходимите ензими в частност хидрохлорна киселина, която е ензим при месоядните животни, предпазваща от патогени. Техният стомах е с високо PH1 (киселинност), а стомашният тракт опростен и много къс. Бактериите биват убивани и се отделат като отпадък в рамките на 5-6 часа, защото времето за смилане на храната е кратко и те не остават дълго време в тялото.

Замества диетичните храни

Каква ирония! Днес съществуват на пазара и специални фармацевтични диетични храни за лекуването на болести, причинени от грешно хранене.

B.A.R.F.

Предимства

Първата пряка и най-голяма полза, която ще има вашето куче или котка от употребата на храна B.A.R.F., е че ще спре да яде индустриална консервирана храна. След един месец хранене с B.A.R.F., предимствата, в които и вие ще започнете да се уверявате, са:

Доказано най-добрата храна!

Увеличаване на продължителността на живот

Естествен прием на полезни вещества, витамини и микроелементи директно от източника им, а не от добавените съмнителни химически препарати с опасна ефективност

Отлична асимилация на храната (до 85 %)

Подобряване на храносмилането

Драстично намаляване на количествата фекалии и на миризмите

Спиране на диарията

Намаляване на газовете

Консумация на значително по-малко количество вода

Физическо подобряване

Увеличаване на мускулната тъкан

Свеждане до минимум на падането на козина и поява на блясък на козината

Свеждане до минимум на миризмата от устата

Свеждане до минимум на миризмата на тялото

Здрави челюсти, свободни от зъбен камък, гингивит, кариеси и развалени зъби (Устната хигиена е третият по важност определящ фактор за здравето на кучето след храненето и двигателния режим)

Ограничаване на появата на затлъстяване (ако се спазват правилните дози)

Подобряване на здравето

Ограничаване до отстраняване на дерматити и алергии

Отстраняване на ненаследствените проблеми в ставите, благодарение на глюкозамина и хондроитина, които се съдържат в B.A.R.F. диетата в тяхната естествена, чиста форма

Повишена енергия и здраве

Подсилване на имунната система

Намаляване на рисковете

Изключително намалена вероятност за завъртане на стомаха, понеже B.A.R.F. се разгражда от кучето за 3-4 часа, за разлика от сухите храни, за които е необходимо повече от 12-13 часа за храносмилане

Предотвратява инфекции на пикочните пътища, камъни в бъбреците и бъбречна недостатъчност, което се случва много често особено при котки поради неправилен хранителен режим

Преход от суха храна, консерви или готвена храна към

B.A.R.F.

Начало

Започвайки храненето с B.A.R.F. Вие избирате идеалната храна за Вашето куче и котка, която се основава на начина, по който техните предци са се хранели, когато са живеели в природата. В природата те са хващали плячката си и са я изяждали цяла. Ядейки например своята плячка, те са изяждали месото й, костите, стомаха и следователно храната, която е консумирал, т.е. плодовете и зеленчуците. Начинът, по който тогава са се хранели, е бил идеално балансиран за техния организъм, с високо съдържание на протеини, ниско съдържание на въглехидрати и високо съдържание на вода.

Цели

Към това се стреми и храната B.A.R.F., която е избрала компанията Pet Valley. Тя е приготвена от сурово прясно месо, кости, плодове и зеленчуци с високо качество, без консерванти, химически добавки за вкус и без допълнителна обработка, която отнема хранителната стойност на храната. Тази храна има за цел да даде на нашите кучета и котки, точно това, от което се нуждае тяхното тяло, за да растат правилно и да бъдат здрави, щастливи, радостни и ние, които се грижим за тях да сме напълно уверени, че сме избрали най-доброто за тях.

Съвети

Осъществявайки прехода към храната B.A.R.F. на Pet Valley, никога не забравяйте, че сте избрали най-добрата храна, която ще осигури на Вашия домашен любимец дълголетие без здравословни проблеми.
Разбира се, всяка промяна в храната може да създаде някои трудности. В случая на B.A.R.F. обаче, тъй като кучето и котката по природа ядат сурова храна, голяма част от прехода се осъществява без никакъв проблем. Така че не се притеснявайте, всичко ще се развие по най-добрия начин. Но дори и да се натъкнете на евентуални проблеми, свързани с индивидулни особености на животните, повишена чувствителност или напреднала възраст, които затрудняват промяната на храната, ние ви даваме инструкции, които ще направят прехода по-плавен, за да се избегнат всякакви проблеми.
Така че, за да осигурите плавен преход към новия хранителен режим с B.A.R.F. на Pet Valley, е важно да следвате един от следните предложени методи.

1. БЪРЗ ПРЕХОД
Препоръчва се за подрастващи кученца, кучета и котки, които са здрави, имат добра имунна система и нямат проблеми със стомаха. Той е лесен и бърз и е този, който обикновено се избира.

Започнете, като направите 18-24 часа гладуване на Вашите възрастни домашни любимци и пропуснете вечерята на малките кученца, за да се даде възможност на организма да изхвърли токсините и да бъде готов да приеме новата храна.

На следващия ден можете да дадете от нашата храна.

 
2. ПОСТЕПЕНЕН ПРЕХОД

Препоръчва се за кучета или котки, с чувствителност на стомаха към внезапни промени в храната и нарушена храносмилателна система поради преработените храни. При този преходен метод суровата храна трябва да се дава постепенно, за да се избегнат стомашни проблеми или симптоми на интензивна детоксикация.

ДЕН 1-ви


Направете 18-24 часа гладуване на Вашия домашен любимец, за да се даде възможност на организма да изхвърли токсините и да бъде готов да приеме новата храна.

ДЕН 2-ри


Започнете с 10% храна B.A.R.F. и 90% от предишната храна.

** Тъй като времето за храносмилане е различно за обработените храни и за суровата храна (смилането на суровата храна става значително по-бързо от смилането на преработените храни), предлагаме да разделите храната и сутрин да давате старата храна, а вечер - суровата.

ДЕН 3-ти – 10-ти


За следващите 8 дни всеки ден увеличавайте суровата храна с 10% като съответно намалявате старата храна.

ДЕН 11-ти


На единадесетия ден трябва да се хранят само с B.A.R.F.

НАПРАВЕТЕ ДИЕТАТА НА ВАШИЯТ ЛЮБИМЕЦ ПО-ДОБРА, КАТО ДОБАВИТЕ ЗЕЛЕНО ШКЕМБЕ - СУПЕР ХРАНА, КОЯТО ВАШЕТО КУЧЕ ИЛИ КОТЕ ЩЕ ОБИКНЕ ОТ ПЪРВИЯТ ПЪТ.

Полезни съвети

Детоксикация

Трябва да сте наясно, че процесът на детоксикация може да предизвика временни симптоми като повръщане или диария, поради тази причина не се прилага гладуване при стари кучета и котки със здравословни проблеми или когато приемат лекарства.

Размразяване

Размразете храната от предната вечер винаги в хладилника (не директно на стайна температура). Повече внимание е необходимо особено през летните месеци.

След размразяване може да се съхранява в хладилник до 3 дни. Да не се замразява отново.

Хранене от ръка

Ако Вашето куче или котка показват нежелание да ядат новата си храна, в началото може да им дадете да ядат от ръката Ви.

В началото

Препоръчва се във всеки случай при първите 2 - 3 хранения с B.A.R.F. храната да бъде много добре размразена или леко сварена (в малко вода, леко да се затопли, да не се приготвя никога в микровълнова фурна, защото протеините се разрушават и много хранителни вещества се губят), за да е по-достъпна за Вашия домашен любимец. Храната, която давате на вашето куче, не трябва да е нито студена, нито гореща, защото в противен случай обременява стомаха му.

Преход

За прехода към храненето с B.A.R.F. се препоръчва бялото месо. Затова предлагаме за начало вкус на пиле, който може постепенно, при желание, да бъде заменен с други вкусове, по-богати на протеини.

Без лакомства

По време на прехода препоръчваме да не им давате лакомства, за да запазят апетита си за основното хранене.

Добавки

Ако видите, че Вашето куче не яде от храната B.A.R.F., можете само за първите 2-3 пъти, да добавите много малко количество чесън, за да бъде по-привлекателна на вкус. Кучетата го обожават! Или да давате от супер храната за кучета и котки

Увереност

Покажете ентусиазма си за новата им диета, тъй като както знаете, за тях е важно да усетят увереността на Вашия избор.

Преход от суха храна

В случай, че преходът се прави от суха храна, организмът на кучето и котката ще премине през фаза на детоксикация, тъй като дълго време е хранен с преработен продукт. В този случай, може да има усложнения, които не трябва да ви плашат, защото могат да бъдат само от полза на домашния Ви любимец.

Обикновено в този случай на преход ще забележите, че Вашият домашен любимец ще пие значително по-малко вода. Не се притеснявайте, това е така, защото вече получава влагата, от която се нуждае, чрез храната си. Това е пример за балансирано хранене.

Също така ще видите разлика в изпражненията. Те ще бъдат по-малко, по-стегнати и по-бели. Това не само не бива да Ви притеснява, но трябва да Ви радва, тъй като показва здравословността на храната, която се усвоява в по-голямата си част от организма, като напълно покрива нуждите му.

Запомнете!

Важното е да не се обезсърчавате, преходът може да отнеме малко повече време за някои кучета и вероятно, за някои котки, тъй като те са по-трудно реагират на промените. Това, от което имате нужда, е вяра в избора Ви и търпение, така както всички родители, които обичат децата си и се грижат за тях.

Така че, търпение, постоянство и вяра, че правите най-доброто. Ползите са толкова големи, че наистина си струва да опитате.

Ние сме до Вас за всякакъв съвет или помощ, ако имате нужда. Свържете се с нас на 00359 878788414, защото в семейството на Pet Valley личният контакт е много важен.